Macrou cu sos de rosii


Macroul, desi de cele mai multe ori congelat, este foarte la indemana si convenabil la pret, fata de alti pesti. Este si foarte gustos si nici nu are multe oase. De cele mai multe ori il prepar la grill, dar macroul la cuptor cu sos de rosii mi se pare foarte gustos.

Ingrediente pentru 2 portii

- 1 kg macrou (cam 4 pesti potriviti)
- 1 ceapa mijlocie
- 1 cutie de rosii pasate
- sare, dupa gust

Curat bine pestii de mate si le tai capetele, ca si atunci cand fac macrou la grill.
Arunc matele si capetele, pentru ca nu sunt bune nici macar pentru caini sau pisici. Pastrez doar icrele si laptii, atunci cand le gasesc in burtile pestilor. Eu evit sa hranesc cainii cu resturi de peste, ca sa nu se inece cu oasele, dar laptii si icrele sunt foarte bune chiar si pentru noi, daca nu ar fi fost congelate.
Sarez pestii si pe afara si prin interior, cu cate un praf de sare - cam cat iau intre 3 degete. Apoi ii asez in tava de la aragaz.
Curat ceapa si o tai pestisori.  Presar ceapa pestisori in jurul lor si torn o cutie rosii pasate peste ei. Ii las la cuptor la foc foarte mic 110C timp de 1 ora. Incerc cu furculita  si daca intra usor si nu iese zeama din ei, sunt gata. II servesc asa cum sunt, cu sosul de rosii alaturi.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare