Chifle



Cand nu am paine, chiflele sunt foarte la indemana pentru ca se coc mai repede decat o paine intreaga, desi aluatul trebuie sa stea la crescut la fel de mult timp.
Aluatul se face la fel ca la painea de casa.


Pregatesc o tava pe care presar faina, in locurile in care urmeaza sa pun chiflele.


Mai nou, folosesc si  hartie de copt, ca sa nu mai murdaresc tava.
Apoi iau cate o bucatica din aluatul crescut pe care o modelez in forma de mingiuta, cat de mica vreau. Pentru ca suprafata chiflei sa fie neteda, "trag" de aluat, aducandu-l dedesupt, ca atunci cand bagi ciorapii unul intr-altul.

 

 

Nepotelului meu ii place sa formeze mingiute din aluat si sa ma ajute sa fac chifle!

   

Pornesc cuptorul la foc potrivit si il las sa se incalzeasca, in timp ce cresc chiflele, cam 10 minute.
Dau chiflele la cuptor pentru 30 minute, pana cand se rumenesc putin deasupra.




Pot sa le fac si cu seminte de mac sau susan in interior, dar si deasupra. Ung chiflele cu putina apa si apoi presar seminte sau sare grunjoasa.



Cand le rup, se vede cat sunt de pufoase!


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare