Taietei de casa
Ingrediente pentru 4 portii de supa
- 1 ou
- 1 cana de faina
Pun faina pe masa de lucru (care e blatul de bucatarie, pentru mine) si fac un cuib in mijloc in care sparg oul.


Amestec usor cu mana oul, incorporand usor faina de pe marginile cuibului, avand grija sa nu se imprastie oul pe dinafara.
Coca trebuie sa fie potrivit de tare, ca sa o pot intinde cu sucitorul. La inceput aluatul e lipicios si se lipeste de mana.
Curat aluatul care mi s-a lipit de degete, frecand degetele cu putina faina.
Incorporez atata faina cat sa se formeze un aluat care nu se mai lipeste de mana, care sa se intinda usor si adun si aluatul curatat de pe degete,



Adun si restul de faina si formez aluatul.
Presar faina pe masa si intind coca cu sucitorul, presarand faina si peste coca intinsa, ca sa nu se lipeasca de masa si de sucitor.
Apoi presar faina peste toata foaia si rulez foaia de la o margine pana la mijlocul foii si de la cealalta margine la fel, pana la mijloc.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu