Taietei de casa


Taieteii de casa sunt incomparabil mai gustosi decat cei gata cumparati. Nu sunt greu de facut, doar ca trebuie putina rabdare.

Ingrediente pentru 4 portii de supa



- 1 ou
- 1 cana de faina









Pun faina pe masa de lucru (care e blatul de bucatarie, pentru mine) si fac un cuib in mijloc in care sparg oul. 





Amestec usor cu mana oul, incorporand usor faina de pe marginile cuibului, avand grija sa nu se imprastie oul pe dinafara. 


Coca trebuie sa fie potrivit de tare, ca sa o pot intinde cu sucitorul. La inceput aluatul e lipicios si se lipeste de mana. 


Curat aluatul care mi s-a lipit de degete, frecand degetele cu putina faina.


Incorporez atata faina cat sa se formeze un aluat care nu se mai lipeste de mana, care sa se intinda usor si adun si aluatul curatat de pe degete, 



  

Adun si restul de faina si formez aluatul.


Presar faina pe masa si intind coca cu sucitorul, presarand faina si peste coca intinsa, ca sa nu se lipeasca de masa si de sucitor.



Intind coca cat pot de subtire.


Apoi presar faina peste toata foaia si rulez foaia de la o margine pana la mijlocul foii si de la cealalta margine la fel, pana la mijloc.



Obtin astfel 2 suluri pe care le asez pe un tocator si incep sa tai taieteii cat de subtiri pot, cu un cutit bine ascutit sau cu o rola de pizza, facand aceeasi miscare ca atunci cand tai ceapa pestisori.



Dupa ce am terminat de taiat, desfac taieteii scuturand fiecare rulou si ii asez pe masa data cu faina, la uscat.



E bine sa ii fac cu o zi inainte de a-i folosi, dar se pot folosi si imediat. Eu asa ii fac, chiar in timp ce fierbe ciorba sau supa. Ii pun in supa si ii las sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.


De obicei fac taietei de casa pentru o ciorba de pui sau de gaina, dar si pentru supa de gaina.
Pofta buna!


Comentarii

Postări populare