Ciuperci umplute cu coditele lor si cu branza tofu coapte la air-fryer

Macar o data pe an, imi place sa fac niste ciuperci umplute - de obicei in zilele de post. Cel mai des imi place sa fac ciuperci umplute cu coditele lor, pentru ca sunt mai simplu de facut, dar pot sa simt mai bine gustul ciupercii. Imi amintesc de ciupercile coapte cu unt, pe care mi le facea mama pe o tabla, pe aragaz. Cat de bune erau! Nu ma omor cu ciupercile, insa imi place sa mananc cateva, din cand in cand. Asa mi-a venit si acum pofta de ciuperci umplute si, pentru ca aveam branza tofu, m-am gandit ca pot sa adaug o bucatica la umplutura. Ideea a fost foarte buna, iar ciupercile umplute au iesit delicioase.

Ingrediente pentru 2 portii

- 4 ciuperci mari

- 50 g branza tofu in saramura

- 1 lingurita cu varf de margarina sau o lingura de ulei

- 2-3 fire de patrunjel

- 1 ceapa mica

- 2 catei de usturoi

- 1/2 lingurita de boia de ardei dulce

- 1/4 de lingurita de chimen macinat

Spal intai ciupercile si le rup coditele.

Le las pe tocator, deocamdata.

Pregatesc o tava mica in care sa asez ciupercile. Asez o bucata de foaie de copt in tava.

Dau drumul la cuptor, pe functia air-fryer, la temperatura medie spre mare de 200 C. Daca fac mai putine ciuperci, care sa intre in aparatul air-fryer, il setez la aceeasi temperatura. Asez ciupercile in tava, sa vad daca intra bine.

Umplutura se face foarte rapid, ca si la ciupercile umplute cu coditele lor, punand toate ingredientele in blender. Pun intai coditele.

Curat ceapa si o tai in doua, apoi o pun in blender, impreuna cu cateii de usturoi. 

Tai branza tofu in cuburi mai mici. Apoi o pun in blender.

Pun chimen macinat.

Adaug si boia. Nu mai adaug sare, pentru ca branza tofu e destul de sarata. Dar pot sa adaug putin piper macinat.

Pun o lingurita cu varf de margarina.

La sfarsit, adaug si cateva fire de patrunjel.

Pornesc blenderul la viteza 1 pentru 10-15 secunde, pana ce se formeaza o pasta.


Apoi iau din pasta cate o lingura.

Umplu fiecare ciuperca, apasand pasta, ca sa intre bine in golul ciupercii.

Asez ciupercile in tava, pe masura ce le umplu.

Ciupercile sunt umplute putin cu varf.


Dau tava la cuptor pentru 20 de minute, la temperatura de 200 C, pe functia air-fryer.

Cand sunt gata, ciupercile se strang si se rumenesc usor. Zeama pe care o contin a curs putin pe tava.

Le scot din cuptor. Mirosul lor e atat de imbietor!

Le pun pe farfurie cu ajutorul unei linguri.

Le servesc cu o salata. 

Sunt foarte gustoase!

Pofta buna si voua!



Comentarii

Postări populare