Aluat de placinta si strudel de post
Aluaturile de placinta sunt diferite, dar fiecare face aluatul care i se pare mai bun si potrivit pentru gustul sau. Cand am inceput eu sa fac placinta, a trebuit sa imi aleg un aluat destul de ieftin, totusi gustos, din cartile de bucate pe care le aveam (inca le mai am si acum!). Un criteriu a fost si timpul necesar pentru a face acest aluat, pentru ca e un aluat care se face rapid. In maxim o jumatate de ora pot sa bag placinta in cuptor - daca fac placinta de mere sau de dovleac, la care dureaza mai mult sa fac umplutura. Cand fac strudel, e rapid de tot. In acest caz, fac jumatate din cantitatea de aluat, iar umplutura o aleg sa fie la fel de rapida ca si aluatul : strudel de post cu mere cubulete sau strudel de post cu cirese.
Ingrediente pentru o tava de placinta
- 500 g faina
- 1 ceasca de ulei de floarea-soarelui
- 1 ceasca de apa calduta
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 varf de lingurita de sare
Il acopar cu un servet curat (chiar si de hartie) si il las 10 minute sa se "odihneasca", adica sa nu mai fie elastic si sa se poata intinde usor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu