Prajitura cu biscuiti, gem de dovleac si nuci

Este o prajitura inventata de mine, pentru ca voiam sa mananc un gem de dovleac pe care il facusem mai demult. Ca sa nu il mananc gol, m-am gandit sa il pun intre niste biscuiti populari, cam tari, pe care nu i-as fi mancat altfel. Ca sa fie si mai gustoasa combinatia, ma-m gandit sa pun si niste nuci tocate. Am obtinut o prajiturica delicioasa, care se face extrem de rapid. Totusi, nu se poate si manca atat de rapid, fiind nevoie sa stea macar o zi la frigider, pentru a se inmuia biscuitii. Gemul meu a fost destul de moale, de aceea m-am gandit ca biscuitii se vor inmuia exact cat trebuie, fara sa ii inmoi separat.

Ingrediente pentru 2 portii

- 8-9 biscuiti populari sau petite beurre

- 2-3 linguri de gem de dovleac sau piure de dovleac

- 1 lingura de nuci tocate

Toc nucile, pentru a le avea pregatite.

Folosesc o cutie dreptunghiulara de plastic pentru a monta prajitura. Asez 4 biscuiti pe fund (sau cati incap), apoi pun 2 linguri de gem deasupra. Intind bine gemul si presar o lingura de nuci tocate. Asez ceilalti biscuiti deasupra si gata prajitura. Bag cutia cu prajitura in frigider pana a doua zi.

Dupa 24 de ore, biscuitii s-au inmuiat si prajitura e buna de mancat. Tai o bucata din ea, cat marimea unui biscuit. 

Este delicioasa! Desigur, daca iti place dovleacul!

Pofta buna si voua!

Comentarii

Postări populare