Pulpe de pui la air-fryer

Pentru ca vrem sa mancam sanatos, eu si sotul meu am hotarat sa rarim prajelile si sa gatesc cel mai mult la air-fryer. Pulpele de pui se fac foarte simplu si comod, practic se coc singure. Trebuie doar condimentate. Singurul inconvenient e ca nu pot face prea multe deodata la aparatul meu, ci numai 2 pulpe.

Ingrediente pentru 2 pulpe de pui

- 1 lingurita rasa de sare

- 1/2 lingurita de usutroi granulat

- 1/2 lingurita de boia dulce

- 1/4 lingurita de piper macinat


Ard  pulpele la foc iute ca sa le curat de perii ramasi. Spal bine pulpele sub un jet de apa.

Tai pulpele in doua si le crestez pe mijloc, pe partea fara piele - atat ciocanelele cat si pulpele superioare - ca sa fie bine patrunse de caldura si sa se gateasca pana la os.


Ca si la cartofii prajiti la air-fryer, pornesc aparatul la temperatura de 200 C timp de 5 minute. Cand clincane - semn ca s-a preincalzit - scot cosul aparatului si asez cu grija pulpele cu crestatura in sus. 

Le asez  astfel incat sa nu se acopere una pe cealalta,tinand cont si de faptul ca se vor mai strange la copt. 

Aduc condimentele, sa fie la indemana. Cu o lingurita presar peste pulpe sare, usturoi granulat, boia si piper macinat. Introduc cosul inapoi in aparat. 

Setez aparatul la 20 de minute, tot la 200 C.


Cand aparatul clincane iar, scot cosul, pentru a intoarce pulpele pe partea cealalta, pentru a se rumeni si partea cu pielea si pentru a se coace mai bine. Pulpele mai mari nu se coc bine doar in 20 de minute, de aceea e nevoie sa mai stea la copt. 

Bag cosul inapoi si setez aparatul la inca 5 minute, ca sa se rumeneasca si partea cealalta, cea cu pielea.

Scot pulpele si le servesc cu diferite garnituri. 


Noi le mancam fie cu mujdei, fie cu cartofi, fie doar cu salata.

Pofta buna si voua!

Comentarii

Postări populare