Oua posate cu iaurt si sos de unt cu ardei iute
E un fel de gustare de mic dejun, dar poate fi la fel de bine si un felul doi pentru pranz. Este o mancare specific turceasca, foarte gustoasa si foarte simpla. Se face repede si e destul de satioasa - cel putin pentru mine. Sotul meu nu spune la fel, pentru ca i s-a parut foarte mica portia. Dar aceasta se poate mari, dupa preferinte si dupa apetit.
Ingrediente pentru 2 portii
- 4 oua posate
Pentru sosul de chilli
- 50 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita fulgi de chilli
- 1 lingurita de boia de ardei
Pentru sosul de usturoi
- 1 catel de usturoi
- 1 cana de iaurt de 250 g
- cateva picaturi de lamaie
- 1/4 de lingurita de sare
Pun intai cam 1/2 de litru de apa la fiert intr-o craticioara, pentru a face ouale posate. Dau focul mare si astept sa fiarba apa.
Intre timp, fac sosul chilli. Pun untul intr-o craticioara mica pe foc mic si il las sa se topeasca incet.
Cand e topit, adaug uleiul de masline.
Presar putin chili.
Pun si boia dulce. Amestec usor cu o lingura si iau sosul imediat de pe foc.
Fac si sosul de iaurt intr-un castronel. Curat un catel de usturoi si il zdrobesc direct in castronel cu putina sare.
Pun iaurtul deasupra.
Pun sare si piper macinat si amestec. Adaug si cateva picaturi de lamaie.
Intre timp, fierbe apa si fac ouale posate, ca in reteta.
Scot ouale pe o farfurie, pe masura ce se fac.
Ouale posate stau pe farfurie, pana le termin de facut pe toate.
Pun jumatate din sosul de iaurt intr-o farfurie adanca.
Asez 2 oua posate deasupra. Pun peste iaurt un fir de sos de chilli.
Arata excelent si foarte apetisant!
Presar putina sare si piper macinat peste oua.
Servesc ouale cu paine proaspata. Sunt delicioase! Cine vrea, poate dubla portia.
Pofta buna si voua!
Comentarii
Trimiteți un comentariu