Ciuperci umplute cu coditele lor si cu legume, facute la air-fryer (de post)




Faceam inainte ciuperci umplute cu coditele lor, dar cu Delikat si margarina. Acum mancam mai sanatos, asa ca am facut ciuperci umplute cu legume adevarate, nu cu praf. Sunt foarte gustoase si, mai ales, hranitoare. Bune de facut in perioada Postului, ca aperitive, dar si ca fel principal. Se pot face si la cuptor, dar la air-fryer se fac mai rapid, in 20 de minute, asa ca le pot pregati chiar putin inainte de masa. 

Ingrediente pentru 2 portii

- 7-8 ciuperci Champignon mari

- 1 morcov mic cat degetul

- 1 patrunjel mic cat degetul

- 1 bucata de pastarnac de marimea morcovului

- 1 bucata de telina tot la fel de mica

- 1 felie subtire de ardei gras

- 1 ceapa mica

- marar

- sare, piper

- 1/2 de lingurita de usturoi granulat

- 1 lingura de ulei de masline sau de floarea soarelui

Intai am spalat bine ciupercile, ca si atunci cand fac ciuperci umplute cu coditele lor, fara sa le curat de coaja, aceasta fiind foarte hranitoare. Am rupt coditele ciupercilor. Am curatat si legumele si le-am spalat. Apoi le-am pus pe toate in blender, inclusiv coditele ciupercilor.


Am pornit blenderul sa marunteasca legumele. Acestea se pot toca marunt sau se pot rade pe razatoare.


Am varsat legumele tocate intr-un castron si am adaugat sare, piper, usturoiul granulat, o lingura de ulei de masline si marar tocat.


Am amestecat bine.


Asa cum fac si atunci cand coc pestele la air-fryer, am pus intai aparatul sa se preincalzeasca timp de 5 minute la temperatura la care fac ciupercile, adica la 200C.

Am umplut 3 ciuperci mari cu umplutura obtinuta. 


Le-am asezat in cosul aparatului.


Nu au incaput mai multe, asa ca a trebuit sa le coc in doua randuri. Am pus sertarul in air-fryer si am setat timerul la 20 de minute, pastrand temperatura de 200 C.


Cand s-a terminat timpul, am scos ciupercile si am constatat ca nu erau bine facute, in sensul ca legumele din interior nu erau bine coapte (morcovul era inca tare) asa ca le-am pus inapoi pentru inca 5 minute. 

De data asta legumele erau numai bune.

Pentru al doilea rand de ciuperci am setat de la inceput timerul la 25 de minute.

Am asezat ciupercile pe un decor de salata verde si ridichi si le-am servit cu salata tabbouleh, care s-a dovedit o alegere excelenta. 



Pofta buna si voua!



Comentarii

Postări populare