Ficat de porc la tigaie, cu sos de ceapa
Ingrediente pentru 2 portii
- 500 g de ficat de porc taiat in felii groase de 1 deget
- o ceapa potrivita taiata marunt
- 1-2 linguri de ulei
- sare, piper, dupa gust
- 1 varf de cutit de cimbru uscat si maruntit
Pun uleiul in tigaie si dau drumul la aragaz la foc potrivit. Toc ceapa marunt. Las ceapa sa se caleasca, ca la fasolea batuta, pana cand incepe sa se rumeneasca.
O mai amestec din cand in cand, ca sa nu se arda si sa se prinda de fundul tigaii.
Intre timp, tai ficatul in felii groase de un deget, ca si atunci cand fac ficat de porc la tigaie simplu.
Nu pun sare pe ficat decat la sfarsit, pentru ca altfel se intareste.
Cand ceapa s-a rumenit, dau focul la mic si pun feliile de ficat.
Las cate 5 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste. Acopar cu un capac sau o folie de aluminiu cu partea lucioasa in jos. Dupa 5 minute, ridic folia si intorc ficatul pe partea cealalata.
Opresc focul si presar ficatul cu sare si piper si putin cimbru, atat cat iau intre 3 degete.
Intorc feliile pe partea celalata, ca sa se imprastie sarea si piperul in sos.
Las sa mai stea cateva minute si apoi servesc ficatul cu salata de legume. E foarte bun cu piure de cartofi.
Pofta buna si spor la treaba!
Comentarii
Trimiteți un comentariu