Cornulete de post cu migdale


Le fac la fel ca si pe cornuletele de post cu nuci. Pentru ca reteta originala din cartea Sandei Marin era cu migdale, m-am gandit ca ar fi mai bine sa le fac cu ingredientul din reteta originala, dar de post - mai ales ca acum se gasesc migdale pe toate drumurile, chiar si gata macinate. Cornuletele se fac rapid si ies foarte fragede, se topesc in gura!

Ingrediente pentru 2 tavi

- 250 g margarina

- 300 g faina (1 si 1/3 cana mare de 300 ml)

- 100 g zahar pudra (1/3 cana mare)

- 150 g migdale macinate (1 cana mare plina)

- 1 plic de zahar vanilinat


Pun toate ingredientele intr-un castron mai mare.

Le amestec cu mana, fara sa framant - doar strang mana, ceea ce face ca margarina sa se amestece cu ingredientele uscate.

Formez un aluat destul de tare, care nu se lipeste de mana. Daca e prea moale, mai adaug putina faina.

Las aluatul 5 minute la rece in frigider. Pregatesc tava in care pun o coala de hartie de copt si pornesc cuptorul la foc potrivit de 180 C.

Rup cate o bucata de aluat mare cam cat o caisa mare si "frec" aluatul cu amandoua palmele, alungindu-l, ca si la cornuletele de post cu nuca, pana ce obtin un sul cat degetul de gros. 

Tai fiecare sul in 3 bucati de aproximativ 10 cm.  


Formez cornulete, indoind fiecare sul mic in forma de semicerc.

 Apas capetele ca sa formez cate un varf ascutit. 


Le asez pe tava pe foaia de copt, foarte apropiate unul de altul, pentru ca nu cresc mult la copt.


Le dau la copt in cuptorul incins la 180C pentru 10 minute. Cornuletele cu migdale nu se rumenesc in acest timp, dar nu e nevoie sa fie tinute mai mult. Le scot din cuptor si le las 5 minute sa se racoreasca. 


Apoi pun zahar pudra intr-un castron, dau fiecare cornulet prin zahar si le asez pe o farfurie.


Pofta buna si spor la treaba!


Comentarii

Postări populare