Salata vietnameza



Este o salata delicioasa de post, care poate fi servita si simpla, la o cina sau un pranz sau chiar ca gustare. Am gasit reteta pe internet si mi-am notat-o ca sa o fac si eu. Mancasem acest gen de salata de cateva ori la conferintele food bloggers si mi-a placut foarte mult. La #foodbloggers19 au fost chiar doua salate de genul acesta : una cu taietei chinezesti si alta cu quinoa. Ambele aveau legume taiate fideluta si un sos dulce acrisor delicios.
Azi am facut-o si eu, ca pentru ultima zi de post si in mod sigur o voi mai face, pentru ca ne-a placut foarte mult, atat mie cat si sotului meu.
Se face foarte repede si usor, iar cu cantitatile din reteta ne-am saturat amandoi.


Ingrediente pentru 2 portii

- 2 morcov potriviti
- 2 castraveti potriviti
- 4 fire de ceapa verde
- 2 cuiburi de taietei chinezesti (merg si cei obisnuiti)
- o mana de patrunjel
- 2 linguri de sos de soia
- 1 1/2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de otet
- 2 catei de usturoi


Am curatat morcovii si ceapa verde si le-am spalat bine. Am taiat o bucata din castravetele lung pe care il aveam - cam de marimea celor 2 morcovi.


Am pus la fiert taieteii obisnuiti pe care ii aveam, pentru ca nu am gasit din cei chinezesti. I-am lasat cateva minute sa fiarba in apa cu sare si apoi am oprit focul. I-am lasat in craticioara 5 minute, cu capacul pus, ca sa se umfle bine. Apoi i-am strecurat si i-am lasat pe o farfurie sa se racoreasca.

 

Intre timp am ras morcovii si castravetele pe lungul fiecaruia, ca sa iasa fasii lungi, pentru ca asa trebuia sa arate salata.

 

I-am pus pe fiecare separat, intr-o alta parte a castronului, asa cum vazusem in alte retete - pentru poza!



Am taiat marunt ceapa verde si am pus-o in castron, tot separat. Am adaugat si taieteii in castron.

 

Am tocat si patrunjelul si i-am facut loc in castron.

  

Arata foarte bine, nu?


Apoi am facut sosul in blender. Am pus 2 catei de usturoi, zaharul, otetul, sosul de soia si uleiul si am pornit blenderul. pentru 2-3 minute, pana cand s-au amestecat bine si sosul arata ca o maioneza mai subtire.

 

 

  

Initial am pus mai putin otet, pentru ca mi se parea prea mult in reteta, dar gustand, mi-am dat seama ca trebuia exact atat cat scrie acolo - la fel cu toate celelalte ingrediente. Sosul de soia fiind sarat, nu mai trebuie pusa sare.

 

Am turnat sosul peste salata, am amestecat si am gustat.

 

  

Era foarte buna! Gustul de dulce cu acru si sarat imi place foarte mult. Si nu numai atat, dar arata si foarte apetisant, nu?


Pofta buna si voua, daca vreti sa incercati salata vietnameza!

Comentarii

Postări populare