Banane umplute



Cu ani in urma, am vazut la TV un desert care se face foarte usor si repede si nici nu costa mult. Iar pentru cei carora le plac bananele - sau poate si pentru cei carora nu le plac - este un desert sau o gustare delicioasa.

Ingrediente pentru 2 portii

- 1 banana coapta
- 1 pahar mic de iaurt (125g)
- 5 g de gelatina (1 lingurita cu varf)
- 4 linguri de apa
- 2 linguri de zahar
- 100 g frisca batuta

Totul se face foarte rapid. Cel mai mult dureaza pana se inmoaie gelatina in apa, dupa instructiunile de pe plic. De obicei, un plic de gelatina are 10 g, deci masor, cu aproximatie cam cat e jumatate - cam o lingurita cu varf - si o pun in 4 linguri de apa, intr-un ibricel. O las sa stea cam 10 minute, pana cand se inmoaie bine si se umfla.

 

In timp ce sta gelatina la inmuiat, pregatesc umplutura pentru banane. Tai banana intreaga - cu coaja si codita - in 2, pe lung. Scot miezul cu grija, sa nu rup cojile de banane, pentru ca, in golul lasat de miez, voi pune umplutura.

  


Pasez banana, fie cu o furculita, fie cu blenderul de la robotul de bucatarie. Daca o pasez cu furculita, adaug apoi si iaurtul si zaharul si omogenizez bine.
Conform retetei, pasez si eu banana cu blenderul de la robotul de bucatarie. Pun in bol banana rupta in bucati mai mici, iaurtul si zaharul si las sa paseze timp de cateva secunde, pana cand se formeaza o crema omogena.

 

 

Pun ibricul cu gelatina inmuiata putin pe foc mic, ca sa se topeasca si sa se faca lichida, dar fara sa fiarba. Daca gelatina fierbe, isi pierde proprietatile. Cand iau gelatina de pe foc, o las sa se racoreasca un minut, amestecand din cand in cand in ea, ca sa nu se inchege. Sau, o pun in putina apa rece, intr-u castronel si amestec putin, ca sa se racoreasca. Daca as pune gelatina topita fierbinte in amestecul de banana si iaurt, as strica iaurtul, care s-ar transforma in branza.
De aceea, atunci cand s-a racorit, pun gelatina peste crema de banane din bol si il mai pornesc putin, pana se incorporeaza si gelatina.

 

Amestecul e cam lichid, de aceea il vars intr-un castron si il dau la frigider, ca sa se inchege, timp de 30-40 de minute.

 

In acest timp, amestec din cand in cand crema, ca sa nu se inchege neuniform. Cand arata ca o budinca, inca putin moale, e gata si pot sa umplu bananele.


Umplu jumatatile de banana cu crema obtinuta si o dau la rece pentru o jumatate de ora. Nu arata ea prea apetisant, dar e foarte gustoasa.

 

Intre timp, bat si frisca lichida. Vars jumatate dintr-o cutie de 200 ml in bolul  robotului de bucatarie, montez telul si il pornesc pentru maxim un minut, pana cand se intareste frisca. Cea de la Lidl nu e foarte stralucita si mai mereu o bat mai mult decat trebuie si se taie. Poate tocmai pentru ca e naturala!


Cand e batuta, adaug o lingurita de zahar pudra si mai las sa bata cateva secunde. Apoi, scot bananele si le decorez cu frisca batuta.

 

Presar putina ciocolata rasa sau cacao. E minunata!

 

Pofta buna!

Comentarii

Postări populare