Mancare de castraveti de post



In copilarie am mancat frecvent aceasta mancare, dar numai cu carne. In cartea de bucate a Sandei Marin, exista reteta de gasca cu castraveti acri, dar imi amintesc ca mama facea aceasta mancare mai mult cu pui sau chiar cu carne de porc.
Eu nu fac atat de des mancare de castraveti, pentru ca preferam sa mancam castravetii acri ca garnitura la alta mancare. Dar, in timpul Postului Mare, inca mai avem castraveti si e binevenita o mancare facute din ei.

Ingrediente pentru 4 portii

- 2-3 castraveti acri
- 1 lingura de pasta de tomate
- 1 lingura de faina
- 2-3 lingur de ulei
- 2 cepe potrivite

Mancarea de castraveti acri se face ca orice mancare, cum ar spune bunica mea. Si chiar ca asa se face.
Intai curat ceapa si o tai marunt. O pun intr-o tigaie cu putin ulei si o calesc putin la foc mic. Nu trebuie sa se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie putin. Adaug o cana de apa si las ceapa sa fiarba la foc mic, cu capacul deasupra.

 

Intre timp tai castravetii in felii subtiri.


Ii adaug si pe ei peste ceapa si ii lasa sa fiarba la foc mic, pana cand se inmoaie castravetii - cam vreo ora si jumatate. Incerc o felie de castravete sa vad daca s-a inmuiat, apasand-o cu o furculita pe margine. Daca se taie usor, inseamna ca s-au fiert


Pun o lingura de pasta de tomate si faina indoita cu apa, ca la mancarea de mazare cu pui.

 

 

Potrivesc de sare si e gata sa o mancam.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare