Clatite cu cascaval
Este printre putinele dulciuri care m-au impresionat de prima oara cand le-am mancat. O colega mi-a adus o clatita cu cascaval, inca calda - pusa in folie, ca sa nu se raceasca pe drumul spre serviciu. Nu stiu nici acum ce m-a impresionat mai tare : clatita sau grija cu care mi-a adus-o colega mea?
Clatita era mai groasa si mai pufoasa decat cele pe care le fac eu de obicei, de aceea am rugat-o sa-mi spuna cum a facut-o. Intr-adevar, clatita facuta de ea era facuta cu praf de copt, aluatul fiind asemanator cu cel al clatitelor americane "pancake", doar ca aluatul e mai subtire. Principiul e acelasi ca la clatitele cu urda si marar. Am incercat si eu reteta, insa acum prefer sa fac aluatul obisnuit de clatite, pentru ca incerc sa fac cat mai putine prajituri cu praf de copt, care imi da arsuri.
Ingrediente pentru 4-5 clatite
- 1 cana de faina
- 1/2 cana de lapte
- 2 oua
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura de zahar
- 200 g de cascaval ras pe razatoarea mare
Rad cascavalul pe razatoarea mare, pentru mere.
Fac aluatul si apoi procedez la fel ca si la clatitele cu urda si marar, punand cu mana cam "o mana" de cascaval ras, pe fiecare clatita.
Am grija sa nu iasa cascavalul pe-afara, ca sa nu se arda in tigaie.
Indoi clatita si o mai las sa se rumeneasca pe fiecare parte.
Servesc clatitele cu cascaval calde, eventual pudrate cu zahar. Desi pare ciudat, combinatia de cascaval si zahar, face clatita sa fie delicioasa! Pot fi la fel de bine servite si ca desert si ca gustare la micul dejum.
Trebuie sa incercati si voi! Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu