Strudel cu mere cubulete in foi de placinta



De curand am facut un strudel cu foi de placinta cumparate, dupa o  reteta pe care am vazut-o la TV. Doar ca patiserul a folosit mere crude, taiate cuburi, nu rase si calite, ca la strudelul cu mere pe care il fac eu de obicei. Arata atat de bine, ca nu am putut sa nu incerc reteta si nu am regretat.

Ingrediente pentru 3 suluri de strudel

- 1 pachet de foi de placinta
- 1,5 kg mere
- 1 pachet de margarina pentru copt (sau unt, daca nu e post)
- 4 linguri de zahar
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1 lingura gris









Am curatat merele si le-am taiat cuburi intr-un castron. 


Am presarat zahar, gris si scortisoara deasupra si am amestecat usor.



Apoi am inceput sa montez strudelele. Am taiat margarina bucatele si am pus-o la topit intr-o craticioara, pe foc mic.
Am desfacut foile de placinta si am asezat cate o foaie in tava.


Cu pamatuful meu din pene am uns-o cu margarina topita peste tot, apoi am pus alta foaie deasupra, pe care am uns-o cu margarina - si tot asa, pana cand am adaugat 4 foi.


Pentru ca am vrut sa fac exact cum am vazut la TV, am pus vreo 3 linguri de umplutura in mijloc, am impaturit marginile foilor o data, petrecandu-le una peste alta cu grija, ca sa nu iasa merele.



Apoi le-am strans la capete, ca pe niste bomboane de pom.


Am uns si capetele cu margarina.




Am facut 3 strudele pe care le-am pus in tava. Era mai bine pe o  foaie de copt, dar nu aveam. Am dat drumul la cuptor la foc potrivit (mediu) 180C si l-am lasat sa se incinga bine. Cuptorul meu electric are un bec care se stinge atunci cand cuptorul a ajuns la temperatura aleasa, asa ca e simplu sa stiu cand s-a incins cuptorul. Inainte dadeam drumul cuptorului de la aragazul obisnuit cu vreo jumatate de ora inainte.
Am uns strudelele si pe deasupra cu margarina si am dat tava la cuptor, la foc mijlociu. Ca sa fiu sincera, nu credeam ca merele se vor inmuia, asa cum erau taiate, dar s-au inmuiat si au iesit foarte bine. Cum spuneam, foile rumene si crocante au facut toti banii. S-au cam lipit strudelele mele, dar au fost delicioase!



De aceea, la urmatoarele strudele cu aluat normal de placinta, am folosit din nou mere taiate cuburi. Am procedat ca si la strudelele cu mere rase obisnuite, doar ca am facut altfel umplutura, mult mai rapid si mai simplu. Nu e greu nici sa rad merele, dar cu tot cu calitul dureaza ma mult decat daca doar tai merele in cubulete.









Pofta buna si spor la treaba!

Comentarii

Postări populare