Cum se curata usor rosiile de coaja, pentru mancare
Cea mai buna mancare se face cu toate legumele proaspete. Desi e mai la indemana sa folosesc bulion, suc de rosii sau pasta de tomate, totusi, pe timp de vara, prefer sa folosesc rosiile proaspete pentru ciorbe, supe si diverse mancaruri. Rosiile se pot toca intregi, cu tot cu coaja, dar cojile sunt neplacute in mancare, asa ca prefer sa le scot. Oparindu-le, cojile se desfac mult mai usor. Apoi le pot toca sau macina, in functie de mancarea pe care o fac. Pentru mancare sau ciorba, trebuie rosii cat mai coapte, chiar moi sau crapate de coapte ce sunt. Cand iau din piata rosii pentru mancare, caut la precupetii care au rosii mari, grase si coapte. Acestia pun intr-o parte a tarabei rosiile strivite, storcite sau crapate, pe care le vand la un pret mai mic, pentru mancare.
Intai spal bine rosiile, apoi trebuie sa le oparesc in apa clocotita, ca sa le pot decoji. De multe ori, rosiile foarte coapte se decojesc usor si fara a le opari.
Pun putina apa la fiert intr-o craticioara, atat cat sa incapa bine rosiile in apa.
Cand clocoteste apa, pun rosiile in apa care trebuie sa le acopere bine.
Le tin cam 10 secunde in apa, apoi le scot cu o spumiera pe o farfurie si opresc focul la apa, pe care o arunc pentru ca nu imi mai trebuie.
Curat rosiile de coaja care deja e crapata de la apa clocotita si se ia foarte usor.
Tai rosiile in 2 si le scot cotorul si eventualele stricaciuni.
Apoi le toc de mana sau le bag la robot, unde sunt macinate atat de bine, ca se transforma intr-un suc gros, numai bun de pus la o ciorba sau la mancare.
Spor la treaba!
Comentarii
Trimiteți un comentariu