Scovergi
Ingredientele si framantarea aluatului sunt la fel ca la painea de casa.
Pun 2-3 degete de ulei intr-un ceaun. Incing uleiul la foc mediu. Iau bucati din aluatul dospit (fara a-l mai framanta din nou) cam cat imi incape in mana si intind aluatul cu mana, dandu-i o forma rotunda si de grosime cat se poate de uniforma. Eu le dau o forma ovala, ca sa imi incapa doua scovergi in ceaun.
Pregatesc o sita in care sa pun scovergile dupa ce le scot din ulei, ca sa se mai scurga uleiul de pe ele.
Intorc scovergile cand vad ca se rumenesc pe partea de jos - se vede cum se rumenesc marginile.
Se tin cam 2-3 minute pe fiecare parte, cu grija sa nu se arda. Se fac foarte repede, asa ca nu trebuie sa plec de langa ele pana nu sunt toate gata.
Pregatesc o sita in care sa pun scovergile dupa ce le scot din ulei, ca sa se mai scurga uleiul de pe ele.
Intorc scovergile cand vad ca se rumenesc pe partea de jos - se vede cum se rumenesc marginile.
Eu fac scovergile chiar inainte de a manca, ca sa fie proaspete. Tinute pana a doua zi se intaresc si nu mai sunt la fel de gustoase si pufoase.
Scovergile sunt la fel de bune ca si gogosile, pe care le inlocuiesc cu succes atunci cand sunt pudrate cu zahar.
Dar sunt la fel de gustoase si fara zahar, cand le mancam cu mazare de post si cu salata verde.
Comentarii
Trimiteți un comentariu