Salata orientala


Este una din cele mai cunoscute salate de post, dar la fel de gustoasa si in zilele in care nu se tine post. Eu imi amintesc de salata orientala din copilarie, cand mama facea foarte frecvent, ea fiind adepta macarurilor fara carne. In acelasi timp, era si un fel de mancare economic, pe care il facea cand nu aveam prea multe provizii.

Ingrediente pentru 2 portii

- 1 kg cartofi sapunari (rosii)
- 1 ceapa
- 100 g masline
- 1 lingura otet
- 1 lingura ulei masline
- sare dupa gust




Fierb cartofii in coaja. 



Tai ceapa pestisori si o frec cu putina sare intr-un castron, ca si la salata orientala cu de toate si cu maioneza de post


Cand se racesc cartofii, ii curat de coaja, apoi ii tai felii mai groase peste ceapa. De multe ori fierb cartofii curatati de coaja si taiati cubulete, ca pentru piure de cartofi.


Adaug otet si ulei, sare dupa gust si amestec usor, apoi pun si maslinele.


Mie imi place sa adaug si alte legume in salata, in functie de sezon : ardei gras, ridichi, ceapa verde, rosii, castraveti, verdeata sau chiar muraturi, pe timpul iernii.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare