Negresa de post


Este cea mai cunoscuta prajitura de post,  dar si cea mai delicioasa. Cui nu-i place o prajitura cu ciocolata, fie ea si de post?

Ingrediente pentru o tava de aragaz

- 3 cani faina
- 1 si 1/2 cana zahar
- 1 si 1/2 cana apa minerala (sau apa simpla)
- 1 si 1/2 lingurita bicarbonat (sau praf de copt)
1/2 pachet margarina moale (10 linguri ulei )
- 3 linguri cacao
- vanilie, rom
- stafide, nuci, alune sau rahat

Amestec cu o lingura in castron sau in bolul robotului de bucatarie toate ingredientele : faina, zaharul, praful de copt, cacaoa, zaharul vanilinat (sau esenta de vanilie), apa si margarina moale (sau uleiul). 

 

 

 

Adaug si stafide, alune, nuci sau rahat, daca am.

 

Pun aluatul in tava tapetata cu margarina (sau ulei) si faina la foc potrivit de 180 C, timp de 45 minute.

 

Intre timp fac glazura.

Glazura

- 1 felie margarina groasa cat un deget
- 3 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- 1 lingura apa

Pun la fiert apa cu zahar. Cand se topeste zaharul, opresc focul. Adaug cacao si, la sfarsit, margarina. Amestec pana se topeste margarina si pun glazura pe prajitura abia scoasa din cuptor.





Pofta buna!

Comentarii

Postări populare