Canapele cu pate de somon afumat, sos de hrean si felii de somon afumat
Ce e o canapea? Se pare ca e un sandvis facut pe o felie mica de paine prajita, adica, asa-numitele antreuri, care se baga o data in gura. Aceste canapele cu pate de somon afumat, facute dupa reteta lui Mary Berry, nu sunt chiar atat de mici, cel putin pentru o femeie. Dar nici nu conteaza prea mult, pentru ca eu le fac doar pentru noi, sa le mancam la micul dejun sau la o masa festiva. Sunt delicioase si atat de simplu de facut!
Ingrediente pentru 4 portii sau 20 de canapele
Pentru canapele
- 1 bagheta
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 linguri de sos de hrean cu smantana
- 50 g de somon afumat taiat in patrate de 2 cm
- cateva frunze de untisor sau baby spanac
Pentru pate
- 150 g somon afumat
- 100 g crema de branza
- 1 lingurita de sos de hrean cu smantana
- 3-4 picaturi de sos de ardei iute Tabasco
- 1 lingura de zeama de lamaie
- 1/4 de lingurita de piper macinat
Pateul se face foarte usor, punand toate ingredientele intr-un blender. Le aduc pe toate, sa fie la indemana.
Somonul afumat e in pachete de cate 100 g, iar eu am luat doua. Tai in doua feliile de somon dintr-un pachet si pun deoparte 50 g pentru decor.
Tai restul feliilor in fasii, pe care le pun in blender.
Adaug o lingurita de sos de hrean cu smantana peste somonul din bol.
Adaug o lingura de zeama de lamaie.
Impart in doua crema de branza din cutie si pun doar 100 g in bol.
Vars si cateva picaturi de tabasco.
Pornesc blenderul la viteza mai mica 1 si las sa se marunteasca pestele, pana se face pateul, timp de aproximativ 1 minut. Daca e nevoie, pornesc de cateva ori blenderul pe functia Puls, care macina mai repede bucatile mari.
Adaug putin piper macinat si mai amestec putin cu o paleta de cauciuc. Pot sa il fac si cu o zi inainte si sa il tin in frigider intr-o cutie sau borcanel inchis, pana cand il mancam.
Inainte de masa, pregatesc feliile de paine. Le tai si apoi le ung cu putin ulei de masline.
Intind uleiul cu o lingurita.Le pun pe o tava cu hartie de copt si le dau la cuptor (sau in air-fryer, daca sunt mai putine) sa se rumeneasca timp de 1-2 minute, la temperatura de 200 C.
Cand sunt aurii, le scot si le asez pe farfurie sa se raceasca.
Pregatesc ingredientele pentru a face canapelele. Aduc pateul de somon, somonul afumat, sosul de hrean si frunzele de baby spanac. Tai feliile de somon afumat in patrate de 2/2 cm.
Asez cate o lingurita de pate de somon afumat pe fiecare felie de paine prajita. Pun cate o lingurita de sos de hrean pe cealalta jumatate.
Asez cate un patrat peste hrean.
Asez cate o frunza de spanac peste pate.
Servesc canapelele imediat sau le pot pregati cu cateva ore inainte si le tin la frigider. Sunt delicioase, chiar si fara paine prajita.
Pofta buna si spor la treaba si voua!
Comentarii
Trimiteți un comentariu