Supa de pui cu carne si turnatei
Se face ca orice supa de pui, doar ca arata ca o ciorba, cu multa carne. E un fel de ciorba radauteana fara otet si smantana. De cele mai multe ori, ii pun si taietei sau turnatei, ba chiar galuste. Este o supa delicioasa si foarte satioasa. De fapt, asta e si scopul, sa avem o supa care sa ne sature mai bine seara, pentru ca atunci obisnuim sa mancam noi supa sau ciorba. Asa ca, atunci cand termin ciorba, fac o supa de pui cu carne. De obicei, folosesc aripi de pui, care sunt pline de carne si dau gust bun supei.
Ingrediente pentru 4 portii
- 1 kg de pulpe de pui
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 1 legatura de patrunjel
Pentru turnatei
- 1 ou
- 1 lingura cu varf de faina
Curat si parlesc aripile de perii ramasi pe ele, apoi le spal.
Le pun la fiert, la foc mare, intr-o cratita de 3 litri, in care pun apa atat cat sa acopere carnea.
Intre timp curat legumele si le spal bine.
Cand incepe sa clocoteasca apa, face spuma.
Iau spuma cu o spumiera.
Pun legumele.
Mai adaug o cana de apa, pana cand acopera si legumele.
Las la foc mare sa dea din nou in clocot si mai iau spuma. Pun o lingura de sare.
Apoi dau focul la mic si pun capacul, un pic intr-o parte, ca sa iasa aburul format.
Scot apoi aripile pe o farfurie, impreuna cu legumele. Las doar morcovul in supa, pentru ca imi place sa il mananc. Acum e momentul sa pun si 1 cartof-2 in supa, sa fiarba odata cu turnateii.
Las aripile sa se racoreasca, pentru a putea curata carnea de pe oase.
Pregatesc aluatul de turnatei dintr-un ou si 1 lingura cu varf de faina. Bat oul.
Pun faina si amestec bine.
Apoi torn aluatul in supa care clocoteste.
Las sa clocoteasca supa.
Cand supa incepe sa clocoteasca bine, dau focul la mic, pun capacul putin intr-o parte si las sa fiarba turnateii timp de 10 minute.
Intre timp se mai racesc aripile si curat carnea de pe os, rupand-o fasii, ca la ciorba radauteana.
Pun fasiile intr-un castron.
Cand sunt gata turnateii, inchid focul.
Pun carnea curatata in supa.
Potrivesc de sare si amestec supa.
Adaug patrunjel tocat sau, maruntit, daca pun patrunjel congelat. Doar maruntesc cu degetele prin punga si se faramiteaza imediat. Il presar direct din punga in supa.
Servesc supa in castron.
O mai las putin sa se racoreasca. Este delicioasa, cu gust bun de legume si pui, numai buna atunci cand esti racit,pentru a te face sa te simti mai bine.
Pofta buna si voua!
Comentarii
Trimiteți un comentariu