Biscuiti cu crema de cacao de post (un fel de Eugenia)
Vrei un desert rapid si bun? Iti propun sa faci niste biscuiti cu crema de cacao, adica un fel de Eugenia. Cine nu isi mai aminteste de anii in care luam de 2 lei Eugenia, ca gustare la scoala? A fost o vreme cand nu s-a mai gasit, dar acum e pe toate drumurile, ca sa zic asa. Fiecare supermarket are brandul sau de Eugenia, care se cheama altfel, dar sunt tot niste biscuti ovali si lunguieti cu crema de cacao. Mai sunt si cu alte creme, dar tot mai buni sunt cei cu cacao. Am tot cumparat Eugenia din diferite magazine, cu diferite creme si era buna - oricum s-ar fi numit ea - dar la un moment dat m-am saturat si n-am mai vrut sa o vad. Cu toate astea, cateodata mai am pofta si prefer sa fac chiar eu Eugenia, cu o crema de cacao rapida si cu biscuitii Petit beurre pe care ii am mereu in casa, mai ales in zilele de post. Desigur, arata altfel, dar gustul e acelasi, poate chiar mai bun.

- 2 linguri de zahar pudra
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 lingura plina de margarina Rama (sau unt, cand nu e post)
- 1 lingurita de esenta de rom
- 10-12 biscuti Petite beurre
Fac crema intr-un castronel mic, pentru ca e doar cat pentru cativa biscuiti - atat cat sa ajunga pentru desertul din ziua respectiva.
Pun zaharul pudra si cacaoa.


Amestec putin cu lingura, ca sa se uniformizeze putin, pentru ca sa nu sara cacaoa din castron cand voi amesteca si margarina.
Iau o lingura plina de margarina si o amestec cu zaharul pudra si cacaoa. Adaug si esenta de rom.


Amestec cu grija, ca si cum as pasa margarina, incercand sa incorporez treptat zaharul si cacaoa.
Aceasta se incorporeaza imediat si crema e gata. Daca e prea moale, mai adaug putin zahar si chiar si cacao.


amestec bine, ca sa uniformizez crema.Pun cata crema vreau pe un biscuit si acopar cu alt biscuit, apasand usor.




Daca iese crema pe-afara, o iau cu lingura. Pot sa ii mananc imediat, dar de obicei mananc unul-doi si restul ii pun in frigider.


La rece, crema se mai intareste si nu mai iese pe-afara cand musc din biscuiti. Daca rezista sa stea in frigider pana a doua zi, biscuitii se inmoaie putin. Sunt foarte buni!
Pofta buna si voua, daca vreti sa-i incercati!
Comentarii
Trimiteți un comentariu