Prajitura cu prune




Pentru ca este sezonul prunelor si am luat mai multe kilograme ca sa fac gem, m-am gandit sa fac si o prajitura, mai ales ca sotul meu chiar ar fi vrut - dupa ce toata vara nu am copt nimic, din cauza caldurii.
Aluatul pe care il folosesc este acelasi ca si la prajitura cu caise sau checul cu sirop de zahar.

Ingrediente pentru o tava de aragaz

- 1 cana de faina
- 1/2 cana de zahar
- 4 linguri de apa
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 1 plic de zahar vanilinat
- 1/2 kg prune

Am dat drumul la cuptor la 180C, foc mediu, ca sa aiba timp sa se incalzeasca pana cand am facut prajitura. Am curatat prunele de samburi, rupandu-le in doua. Fiind brumarii si foarte coapte, s-au rupt foarte usor si samburii au iesit imediat.



Ca si la prajitura cu caise, am facut aluatul, l-am pus in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi am asezat jumatatile de prune, cat mai aproape, ca sa fie destule prune, sa le simtim gustul.

 

Am pus si cate putin zahar in mijocul fiecarei jumatati de pruna.

 

 

Am pus tava in cuptor la 180C, foc mediu pentru 25 de minute, pana cand s-a rumenit frumos deasupra.
Am scos prajitura cand a fost gata, am stins cuptorul si am lasat-o sa se raceasca.


Am taiat-o in bucati si am pudrat-o cu zahar. A fost delicioasa!

 
Pofta buna si voua!

Comentarii

Postări populare