Somon cu paste cu ciuperci
Desi imi place somonul la tigaie simplu, doar cu lamaie, intr-una din zilele de dezlegare la peste (din timpul postului Pastelui), m-am gandit sa fac niste paste cu ciuperci si sos, ca garnitura. Facusem o mancare de ciuperci cu o zi inainte si mai ramasese - n-am mai fi mancat-o a doua zi asa, simpla. Asa ca mi-a venit ideea salvatoare, sa folosesc mancarea in combinatie cu pastele. A fost o schimbare binevenita - pentru ca postul iti face foame, nu gluma - asa ca am mancat tot, cu mare pofta!
Ingredientele sunt aceleasi ca la mancarea de ciuperci, plus un manunchi de paste Barilla, cat sa tii cu o mana (de-a mea, nu a sotului!).
Am avut mancarea gata pregatita, cu o zi inainte. Astfel, mi-au iesit 2 portii de paste cu ciuperci.
Am gatit pestele la tigaie, dupa reteta de somon la tigaie.
Am fiert pastele, exact cum fierb si pastele pentru paste cu sos de rosii si legume sau spaghete cu ardei iute si usturoi, dupa instructiunile de pe pachet : timp de 8 minute, apoi le strecor prin sita. Le-am pus intr-un castron si am turnat mancarea de ciuperci - bine incalzita - pe deasupra. Am amestecat pastele cu mancarea.
Noi mancam pestele rece, ca sa nu ni se aplece. Pastele cu ciuperci pot fi mancate si ele reci, dupa cum prefera fiecare.
Ba chiar merge si o salata de primavara, cu ceapa, marar si ridichi.
S-aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu