Cornuri cu cascaval
Este o gustare calda, facuta la cuptor, foarte potrivita ca aperitiv la o masa festiva sau la un mic dejun in familie. Am mancat prima oara pe vremea cand eram prietena cu sotul meu si am fost la el acasa ca sa o cunosc pe viitoarea mea soacra. Soacra mea ne-a facut batoane cu cascaval si ni le-a servit cu ridichi. Mi s-a parut ceva nemaipomenit, delicios! De aceea, cornurile cu cascaval au ramas in meniul familiei noastre si le facem mereu. Daca nu am cornuri - lucru foarte normal in anii trecuti, cand nu prea s-au mai gasit cornuri, ca in copilaria noastra - fac paine cu cascaval la cuptor, cu orice paine normala.
- cascaval, cat de mult
- unt, la fel de mult
- cornuri de tip baton, de preferinta
sau
- o paine, taiata felii
- ceva legume proaspete, dupa sezon
Nu e nimic complicat, doar tai batoanele sau feliile de paine direct in tava.
Le ung cu unt sau pun felii subtiri de unt, daca e prea tare .
Pun felii de cascaval peste ele.
Le bag in cuptor, la foc mare, pentru cam 5 minute, pana cand se topeste cascavalul.
Atentie ca se pot arde, asa ca stati pe langa cuptor!
Le servesc fierbinti, cu cacao cu lapte, ori cu ceai - cu rosii sau alte legume, eventual cu oua ochiuri alaturi.
La fel fac si painea cu cascaval, iar cateodata mai adaug si o feliuta de sunca sau muschi sub cascaval, ca sa fie si mai gustos!
Puse pe corn, sunt si mai bune!
Comentarii
Trimiteți un comentariu