Taietei cu varza
Multe dintre retetele de post nici nu visam ca exista, pana cand am inceput sa tinem toate posturile din an. Dar am aflat cu uimire ca sunt multe feluri de mancare vegetale, foarte gustoase, desi nu-mi inchipuiam vreodata unele combinatii.
La fel a fost si cu taieteii cu varza. Pentru ca am studiat foarte bine - de-a lungul anilor - cartea de bucate a Sandei Marin, imi ramasese in cap aceasta reteta. Nu am apucat sa o fac niciodata, pentru ca nu avea cine sa o manance - nimeni din familie nu vedea aceasta combinatie ca fiind una gustoasa. De cand am inceput sa tinem post, am incercat multe retete, in special cele care m-au tentat. Cele mai multe sunt in lista mea de retete acum si le fac mereu. Asa s-a intamplat cu taieteii cu varza : de prima oara cand i-am gatit ne-au placut foarte mult si de atunci nu trece un post fara sa-i fac macar o data.
Ingrediente pentru 4 portii
- 1 varza mica (acra sau dulce)
- 250 g taietei
Cel mai complicat este sa toc varza si sa o calesc. Trebuie sa stau pe langa ea, la fel ca la varza calita pentru varzari. Daca folosesc varza dulce, ii pun si putin bors la calit, pentru ca altfel nu e foarte gustoasa in combinatie cu taieteii.
Cand varza e gata, pun taieteii la fiert. Pot sa folosesc si taietei de casa, facuti de mine, sau taietei cumparati. Diferenta e ca taieteii de casa fierb mai greu decat cei cumparati. Cand sunt fierti, ii strecor si vars apa.
Ii amestec cu varza calita, adaug putin piper macinat si ceva sare, daca mai e nevoie, si e gata.
Cantitatea de varza trebuie sa fie egala ca volum cu cantitatea de taietei.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu