Prajitura Kinder Pingui


Imi place foarte mult prajiturica Kinder pingui, dar e atat de mica! De aceea am cautat reteta sa o fac eu acasa si am gasit-o pe un alt blog. O postez si la mine, cu cateva poze, daca vreti sa o faceti si voi.

Ingrediente pentru o tava de aragaz

Pentru blat

- 10 oua
- 200 grame zahar tos
- 2 pliculete de zahar vanilinat
- 5 linguri de pesmet alb fin
- 5 linguri de faina
- 5 linguri de cacao
- 5 linguri de miere
- 1 pliculet si jumatate de praf de copt
- un praf de sare
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei

Pentru crema

- 700 ml frisca lichida
- 1 pliculet de gelatina
- 3 linguri de lapte
- 2 linguri de miere
- 1 fiola de esenta de vanilie

Pentru glazura 1 (din interiorul prajiturii)

- 240g ciocolata cu lapte Milka(menaj)
- 140g de margarina
- 2 linguri de apa
- 4 linguri de ulei

Pentru glazura 2 (deasupra prajiturii)

- 220g de ciocolata cu lapte Milka(menaj)
- 100g de unt
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura de apa
- 1 lingura zahar pudra
- ciocolata pentru razuit deasupra prajiturii

Pentru prepararea blatului, se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul tos si zaharul vanilinat cu un mixer sau in bolul mic al robotului de bucatarie. Se varsa crema da galbenusuri din bol intr-un castron mai mare, apoi se adauga laptele, uleiul, mierea, faina, pesmetul, cacaoa si praful de copt si se amesteca bine.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, cu mixerul sau in bolul mare al robotului de bucatarie, apoi se adauga cate putin in crema de cacao si galbenusuri, amestecand de jos in sus, ca sa nu se lase albusurile.
Aluatul se varsa intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt si se pune la copt, in cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru 45 min. Inainte de a stinge focul, se incearca blatul cu scobitoarea, sa vedem daca este copt. Se scoate tava si se lasa la racit, fara sa scoatem hartia de copt.


Intre timp, se prepara cele 2 glazuri si crema.
Pentru prima glazura, se topeste ciocolata rupta bucatele intr-o craticioara, pe baie de aburi, peste care se adauga margarina sau untul, apa si uleiul, amestecand usor pana la omogenizare.


Se lasa deoparte sa se raceasca, apoi se da la frigider sa se ingroase in asa fel incat sa se poata intinde usor pe prajitura.
Pentru prepararea cremei, se dizolva un plic de gelatina, intr-un pahar cu 100 ml apa amestecat cu 3 linguri de lapte. Se bate frisca lichida cu mixerul intr-un castron, pana se intareste. Se adauga esenta de vanilie. Gelatina dizolvata se amesteca cu mierea si se pune putin pe foc sa se dizolve gelatina, apoi se adauga in frisca. Se amesteca cu mixerul pana se incorporeaza bine toate ingredientele, apoi se da la frigider.
Se prepara si a doua glazura, la fel ca prima.
Cand sunt toate gata, se monteaza prajitura. Eu am pastrat cateva linguri de crema pentru decor si am umplut prajitura cu restul de crema.
Se taie blatul in 2, se pune jumatate din crema de frisca pe blatul de jos, netezind foarte bine. Deasupra cremei se intinde glazura 1, dupa care se pune prajiura in congelator pentru 5-10 minute, doar cat sa se intareasca bine glazura.


Dupa ce glazura s-a intarit indeajuns, se scoate prajitura din congelator si se intinde peste glazura si cealalta parte de crema de frisca.


Peste crema se pune al doilea blat si se apasa usor cu mana atat cat sa adere blatul la stratul de crema de frisca.


Se intinde glazura 2 pe toata suprafata blatului, apoi se pune din nou prajitura la congelator pentru 5-10 minute, cat sa se intareasca glazura.


Eu am taiat prajitura in forma de brad, ca la tortul Brad de Craciun, pentru ca am facut-o de Anul Nou.




Am decorat-o cu restul de crema, in forma de bezele.




Pofta buna!


Comentarii

Postări populare