Tort de lamaie
Ingrediente pentru o forma de tort cu diametru de 26 cm
Pentru blat
- zeama 1/2 lamaie sau portocala
- 200g faina
- 50 g amidon(2 1/2 linguri pline cu varf)
- 4 oua
- 1 plic praf de copt
- 200g zahar
- 200 ml ulei
Pentru crema
- 300 ml apa
- 200 g zahar
- 50 g amidon
- suc si coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 oua
Pentru sirop
-100 ml apa
- 100 g zahar
- suc de la 1/2 portocala sau lamaie
- coaja rasa de la 1 portocala
Pentru crema
- 300 ml apa
- 200 g zahar
- 50 g amidon
- suc si coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 oua
Pentru sirop
-100 ml apa
- 100 g zahar
- suc de la 1/2 portocala sau lamaie
- coaja rasa de la 1 portocala
Se amesteca ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si sucul de la 1/2 lamaie. Apoi se pune faina, amidonul si praful de copt. Se amesteca usor cu lingura si se adauga coaja de lamaie rasa si tocata. Eu le-am amestecat pe toate de la inceput - cu exceptia cojii de lamaie - in bolul robotului de bucatarie.
Se da la cuptorul incins dinainte la foc potrivit timp de 40 minute. Se scoate blatul cand e rumen deasupra si se lasa sa se raceasca.
Se pune 200 ml apa la fiert si intre timp se amesteca ingredientele cu restul de 100 ml apa. Se pun peste apa cand fierbe, se lasa foc la mic si se amesteca bine pana se ingroasa crema. Se da deoparte si se acopera cu un capac sau o carpa umeda pana se raceste.
Se fierbe cateva minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se taie blatul in 2 si se insiropeaza. Ca sa fie tortul drept deasupra, l-am intors cu partea de jos in sus.
Se pune toata crema la mijloc.
Eu am vrut sa imbrac tortul in crema, asa ca am pus doar jumatate din crema la mijloc, iar restul deasupra. Se insiropeaza si al doilea blat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu