Placinta cu dovleac
Ingrediente pentru o tava de aragaz
Pentru aluat
- 500 g faina
- 1 ceasca ulei
- 1 ceasca apa calduta
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru umplutura
- 1,5-2 kg de dovleac
- 1 cana zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingura de margarina (sau unt, daca nu e post)
- 2 linguri de gris, plus inca 1-2 linguri pentru presarat pe foaie
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingura de margarina (sau unt, daca nu e post)
- 2 linguri de gris, plus inca 1-2 linguri pentru presarat pe foaie
- 2 linguri de nuci tocate (cine vrea)
Eu fac intai umplutura. Tai dovleacul in bucati mai mici ca sa il pot curata mai usor de coaja.
Eu fac intai umplutura. Tai dovleacul in bucati mai mici ca sa il pot curata mai usor de coaja.
Rad dovleacul in bolul mare de la robot sau pe razatoarea mare, apoi il pun intr-o cratita cu o lingura de margarina.
Il pun pe foc mic pana se inmoaie dovleacul, apoi adaug zaharul.
Il las pe foc pana scade si nu mai are zeama.
La sfarsit adaug grisul, vanilia si scortisoara. Daca dovleacul e prea zemos adaug 2 linguri de gris.
Adaug si nuci tocate, daca am.
Ii dau placintei un gust mult mai bun.
Las sa se raceasca umplutura si intre timp fac aluatul.
Pun faina intr-un castron. Fac un cuib in mijloc in care pun praful de copt.
Pun si uleiul, apa, sarea si apoi framant un aluat potrivit de tare.
Pun faina intr-un castron. Fac un cuib in mijloc in care pun praful de copt.
Il las 10 minute sa se "odihneasca", adica sa nu mai fie elastic si sa se poata intinde usor.
Asez foaia in tava cu ajutorul sucitorului, ca sa nu se rupa.
Presar 2 linguri de gris pe suprafata foii ca sa suga din zeama care a mai ramas la umplutura.
Pun dovleacul, intind bine si intorc marginile foii peste umplutura.
Apoi intind a doua foaie pe care o asez cu grija deasupra, tot cu ajutorul sucitorului, petrecand marginile peste prima foaie, pana sub placinta, astfel incat umplutura sa nu iasa pe-afara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu