Bruschete cu rosii


Bruschetele sunt niste aperitive foarte usor de facut, mai ales cele clasice, cu rosii. In Italia se fac fie simple, cu paine neagra prajita, usturoi, si ulei de masline, fie cu diverse umpluturi deasupra : rosii tocate, ton, branza, cascaval, sunca - cam ce avem prin frigider, ca un fel de pizza mai mica.
Pentru mine, cele mai bune sunt bruschetele simple cu rosii, mai ales in zilele de post din timpul verii. Abia astept sa se coaca rosiile in gradina ca sa fac bruschete!
Iata reteta :

Bruschete cu rosii

- 4 felii mari de paine
- 2 rosii mari
- 2 frunze verzi de busuioc
- 4 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- sare dupa gust

Incep prin a taia rosiile cubulete, pe care le pun apoi intr-un castron. Daca am rosii de diferite culori, bruschetele vor arata si mai apetisante.


Adaug sare, busuioc tocat si 2 linguri de ulei de masline.


Amestec salata de rosii si o las 10 minute, pana ce prajesc painea.


Prajesc painea, fie in prajitorul de paine, fie intr-o tigaie, ca in reteta video.
Intre timp, curat cateii de usturoi si frec fiecare felie de paine prajita cu cate un catel de usturoi.


Apoi pun putin ulei de masline pe feliile de paine (mai bine cu o lingura, decat cu sticla!) si bruschetele sunt gata sa le mancam.


Fiecare isi pune cata salata de rosii vrea pe felia de paine.



Bruschetele se pot manca si simple, fara nimic deasupra, decat cu ulei si usturoi, cu putina sare deasupra.


Dar cele cu rosii sunt mult mai gustoase, mai ales in zilele de vara.


Comentarii

Postări populare